Elokuvakeskus lomailee 1.5.-31.7.2017

Elokuvakeskus lomailee 1.5.-31.7.2017

Lue lisää »

Keski-Suomen elokuvakeskus ry

Kaipaatko elämääsi elokuvia? Meiltä niitä löytyy. Olemme keskisuomalaisten oma elokuvayhteisö, joka toimii monipuolisen elokuvakulttuurin puolesta. Tervetuloa mukaan tuottamaan ja kokemaan elokuvaelämyksiä.

Ajankohtaista

Minikino kiertämään

Minikino kiertää Turilas ja Jäärä -elokuvien kanssa. 

turilas ja jaara

Keski-Suomen elokuvakeskuksen Minikino tarjoaa elokuvanäytöksiä perheen pienimmille huhtikuun lopussa Pihtiputaalla ja Jämsässä.   

ti 25.4. klo 10–11 Pihtiputaan kirjastossa (Keskustie 9, Pihtipudas) ja ke 26.4. klo 9.30–10.30 Jämsän kaupunginkirjastossa (Kenraalintie 12, Jämsänkoski).  

Nukkeanimaatiosarjassa puuhakkaat ja hyväntahtoiset ötökkäystävykset Turilas ja Jäärä päätyvät moninaisiin seikkailuihin ruuanhakuretkillään ja keksiessään käyttötarkoituksia löytämilleen tavaroille. Näytöksissä nähtävät elokuvat on puhuttu suomeksi. Elokuvat ovat ikärajaltaan S, eli ne on sallittu myös perheen pienimmille.Näytös koostuu n. 3 – 4 viiden minuutin mittaisesta jaksosta. Jokaiseen jaksoon liittyy noin 10 minuutin mittainen puuhatuokio jakson teemojen pohjalta. Koko tuokio kestää noin tunnin. Molemmat tapahtumat ovat ilmaisia osallistujille.

   

Tapahtumat toteuttaa Keski-Suomen elokuvakeskus yhteistyössä Mediakasvatuksen työkalut käyttöön -projektin sekä Pihtiputaan kirjaston ja Jämsän kaupunginkirjaston kanssa. Mediakasvatuksen työkalut käyttöön -projektia toteuttaa Jyväskylän taidemuseo ja sitä on tukenut opetus- ja kulttuuriministeriö.  

    

Minikino on Keski-Suomen elokuvakeskuksen media- ja elokuvakasvatus-konsepti, joka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille. Minikinon järjestämät tapahtumat koostuvat esitettävistä elokuvasisällöistä sekä näihin sisältöihin kytkeytyvistä touhu- ja oppituokioista, jotka tapahtuvat mediakasvattajan ohjauksessa tai valmistamiemme oppimateriaalien avulla itsenäisesti.  

    

Media- ja elokuvakasvatuksen kautta pyrimme tarjoamaan lapsille työkaluja ja valmiuksia, joiden avulla tämä osaa toimia ympäristössä, jossa erilaiset mediat saavuttavat jatkuvasti laajempaa jalansijaa. Arki, johon erilaiset mediat kytkeytyvät, edellyttää erityisesti lapsilta ja nuorilta kriittistä suhtautumista ja taitoja, joiden kautta informaatiovirtaa kyetään arvioimaan ja hallitsemaan. Minikinon media- ja elokuvakasvatustuokioissa pyritään harjaannuttamaan näitä taitoja luovan leikin ja touhuamisen kautta.   

   

Lisätietoja:

Keski-Suomen elokuvakeskuksesta ja Minikinosta: http://www.ksek.fi/naytokset/minikino1

Mediakasvatuksen työkalut käyttöön -projektista: https://mediakasvatuksentyokalut.wordpress.com