Jyväskylässä 14.-17.10.

Jyväskylässä 14.-17.10.

Yösyöttö

Lue lisää »
Koulukinossa syksyllä

Koulukinossa syksyllä

klassikoita

Lue lisää »

Keski-Suomen elokuvakeskus ry

Kaipaatko elämääsi elokuvia? Meiltä niitä löytyy. Olemme keskisuomalaisten oma elokuvayhteisö, joka toimii monipuolisen elokuvakulttuurin puolesta. Tervetuloa mukaan tuottamaan ja kokemaan elokuvaelämyksiä.

Viitasaaren Elokuvaviikko

Viitasaaren Elokuvaviikko 2 1920x1080pieni copy

 

VIITASAAREN ELOKUVAVIIKKO 28.3.-3.4.2017

Vuodesta 1976 lähtien järjestetty Viitasaaren elokuvaviikko tekee paluun vuoden tauon jälkeen. Tänä vuonna Viitasaaren Elokuvaviikkoa vietetään 28.3.-3.4.2017.

Tapahtuman perinteitä kunnioittaen tämän vuoden ohjelmistoksi on koottu kotimaisen elokuvan parhaimmistoa viimeisen vuoden ajalta. Uusimpien kotimaisten lisäksi Viitasaaren Elokuvaviikko juhlii satavuotiasta Suomea kolmen juhlanäytöksen voimin. Suomi 100 -juhlanäytöksissä pureudutaan Suomen ja erityisesti Viitasaaren historiaan elokuvan avulla. Lisäksi festivaalin ohjelmistosta löytyy laaja valikoima kotimaisia dokumentteja ja perhe-elokuvia.

Tuttuun tapaan myös Humanismin käsi-palkinto, tekijävieraat, koulukinonäytökset ja oheisohjelma ovat tärkeä osa Viitasaaren elokuvaviikkoa.

Viitasaaren elokuvaviikko on yksi Suomen vanhimmista elokuvafestivaaleista ja se on sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti arvostettu elokuvatapahtuma. Tapahtuma tunnetaan erityisesti Elokuvaviikolla myönnettävästä Humanismin käsi-palkinnosta. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1980 lähtien, ja sen ovat vuosien varrella saaneet mm. Tapio Suominen, Mikko Niskanen, Vesa-Matti Loiri, Aki Kaurismäki, Kati Outinen, Klaus Härö ja Dome Karukoski.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Keski-Suomen elokuvakeskuksen toimesta yhteistyössä Viitasaaren kaupungin kanssa. Näytökset toteuttaa Keski-Suomen elokuvakeskuksen kiertävä elokuvateatteri Kino Metso.

 

Viitasaaren Elokuvaviikko on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

 

SuomiFinland100 tunnus sininen RGB